Kategorier:

 

 

Blogg om hus bygget

 

 

Portföljer

 

 

Olja

 

 

PPM

 

 

Sparbössan

 

 

Kontakt

 

 

 

LITE OM MIG

 

Vad är då jag för filur som har denna sida?!

Mitt namn är Gabriel Litzell och är 30+ och är för tillfället mellan två jobb som det heter. Till vardags hänger jag framför datorn och skriver bl.a. här inne på min hemsida, cirkulerar ute på börsen och finans sidor. Jag bor i Örebro tillsammans med min underbara sambo och världens mest jobbigaste och pratgladaste katt, Texas. På fritiden är det en hel del träning som gäller, längdskidor, cykling, simning och löpning, då jag är inne på 2:a klassikern. Övrig tid går till att slappa och att arbeta med Örebro Läns distriktslag P91 där jag är förbundskapten. På sommaren tar jag gärna mina golfklubbor och kopplar av med en runda på golfbanan. Största målsättningen under 2009 blir att klara av sverigeklassikern på 24 timmar (Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet & Lidingöloppet)

 

 

VARFÖR EN HEMSIDA

 

Jag startade upp min första sida i slutet av 2006 som en rolig grej, då jag tyckte det skulle vara kul att dela med sig av de affärer jag gör , de tankar jag har om börsen, vissa aktier, ppm, fonder m.m. Jag ville visa mina val öppet och det har varit populärt och jag har fått en del e-post från besökare som vill diskuterar ppm, aktier m.m. Jag vill säga att det är verkligen uppskattat och fortsätt gärna att höra av er.

info@litzell.com

 

 

BAKGRUND NÄR DET GÄLLER AKTIER M.M.

 

När jag började handla med aktier år 2000, hade jag ingen kunskap av aktiehandel och hade då inte många tusentals kronor att investera. Det blev inte bättre av att börsen föll som en sten och att man investerade mycket av sina pengar i Ericsson, Nokia och andra telekom/it aktier. Jag förlorade stora delar av mitt investerade kapital innan jag lärde känna av börsklimatet och hur saker och ting fungerade. Jag banlyste alla it och telekom aktier från min portfölj och gick på jakt på nya bolag på aktietorget & nya marknaden. 2001 gjorde jag ett av mitt livs bästa affärer och köpte på mig Lundin Petroleum aktier på nivåer som 3.80 - 4 kronor för nästan allt löst jag hade i portföljen som nu inte hade så stort värde. Under denna tid bodde jag i Trollhättan och jobbade på Saab Automobile AB och övertids kontot låg närmare 200 timmar än noll detta år. Alla pengar jag fick över gick rakt in i portföljen och det mesta hamnade i Lundin aktier. I februari 2005 sålde jag innehavet i Lundin mellan 45-47 kronor. Under perioden sent 2004 och framåt handlade jag även en del med PA Resources och varit med på 2 splittar i aktien. Tyvärr så har jag bara ägt Pare under 2 tillfällen under 2006, men, men. Ibland måste man ju oxå kliva av. Under samma period handlade jag även mycket med Tyks (Tanganykia Oil) Sen kom ett gyllene tillfälle i Wsib som jag hade bevakat under en längre tid. Köpte på mig innan nyemissionen  under mars 2005, så jag fick tilldelning i nyemissionen till 1,35 kronor. Under året köpte jag på mig mer och mer Wsib aktier för att sen sälja av 60.000 aktier i början av 2006 när kursen låg mellan 8 - 8.50 för att investera i Wi projekt (gas/olje källor).  Under sommaren 2006 så fylldes Wsib andel på i portföljen igen, men har även gett plats åt andra branscher som ni kan se i mitt nuvarande innehav. Under första kvartalet 2007 så lämnade jag Wsib helt och med facit i hand så har Wsib varit min bästa affär så här långt.

 

Att hållas med aktier är inte bara en dans på rosor. Jag har även gjort många dåliga affärer under åren och gjort ett par rejäla förlust affärer som varit tuffa och kämpiga att ta sig upp ur. Sämsta affären jag gjort, var att belåna portföljen så tungt att jag var tvungen att tvångs sälja aktier. 6 månaders vinst raderades på bara 2 veckor och en hel årslön gick upp i rök. Var precis så jag hamnade på plus detta år, men jag lärde mig mycket ut av det. Idag belånar jag bara min trade portfölj om en aktie dippar väldigt djupt, som wsib i sommras (2006). Då gick jag in och belånade min portfölj lite grann för att ta tillfället i akt och tjäna lite extra.

 

2007 har varit ett riktigt skit år och jag trodde hela tiden att bodden var nådd men så var inte fallet. I min långa portfölj så försvann mycket av värdet på bara en kort period med innehav som PV Enterprise, PA Resources och Lundin Mining som stora innehav. Idag är dessa innehav inte mycket värda, men om 1-2 år så tror jag dessa bolag kan gått upp några 100% och har därför i detta läge passat på att öka på innehaven. Sparar man långsiktigt så är det nu bra läge att fylla på (090219) och inte sälja.

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

Litzell.Com © 2009 • info@litzell.com

 

  LITZELL.COM

 

 

    

   Namn  

      Gabriel Litzell

 

   Född

      1977

 

   Bor

      Härliga Örebro

 

   Arbetsplats

      Produktionsledare

    Enomic Fönster

 

   Tidigare Arbetsplatser

      Serviceproffsen (Electrolux) 

      Sakab       

    Euromaint

    Atlas Copco

    Volvo CE

    Albany International

    Saab Automobile

    Electrolux

    Sjöberg & Co

 

    Intressen utöver börsen

       Bygga vårt hus, hösten 2010

       Träning (sverige klassikern)

     Innebandy  (coach, Lillån)

     Golf (att börja igen 2010)

 

     Kör

        Saab 9-3 ss

 

   Favoritgolfbanor golf

     Isaberg

     Tönnersjö

   (besvikelse)

     Tylösand

 

   Senaste Resmålet

     Nya Zeeland  -  Nov. 2009

     USA  - Okt. 2008

     (L.A - Las Vegas - S.F. - L.A)

 

   Kommande Resmål

     USA - Miami juli 2010